LaborDent Ortodonti Kliniğinde Hangi Tedaviler Uygulanıyor?
Her Türlü Ortodontik Uygulamanın Yapıldığı Kliniktir.
Ortodonti, Tel İle Çapraşık Dişlerin Düzenlenmesi için gerekli uygulamaları kapsayan özel bir diş hekimliği uzmanlık alanıdır.
Bu Klinikte Ortodonti Uzmanı görev almaktadır.
Ortodonti Kliniğinde aşağıdaki tedavi hizmetleri ve fazlası hastalarımıza sunulmaktadır:
- Bilgisayarlı Sefalometrik Film Analizi
- Kemik Yaşı Tayini
- Ortodontik Fotoğraf ve Tetkiki
- Ortodontik Model Yapımı
- Ortodontik Metal Analizi
- Ara Dönem Sefalometrik Film Analizi
- Ara Dönem Model Yapımı
- Sabit Kapanış Yükseltici Tatbiki
- Açık Kapanışlı Ortodontik Tedavi
- Önleyici Ortodontik Tedavi (Tongue Thrust)
- Kısa Süreli Ortodontik Tedavi
- Pekiştirme Tedavisi
- Braket Tatbiki
- Dudak Damak Yarığı (Ortodontik Tedavi)
- Sefalometrik Cerrahi Planı
- Sınıf 1-3 Ortodontik tedaviler
- Dişler neden çapraşık olur ve nasıl tedavi edilir?
Dişlerimizin çene boyutumuza uyumlu olmadığı zaman, yerleşebilmeleri için çapraşık veya aralıklı dizilirler. Bu sorun süt dişleri çıktıktan sonra ortaya çıkar ve bunların başlıca sebepleri şunlardır:
Genetik faktörler, süt dişlerin erken çıkması, beslenme bozukluğu, çocukların küçük yaşta parmak emme ve tırnak yeme gibi alışkınlıkları, yatış şeklinde bozukluk ve 20 yaş dişlerin düzensiz çıkması.
Çapraşık ve aralık olan dişlerin tedavisi Ortodontik Tedavi ile düzeltilebilir.
- Ortodontik Tedavinin yaşı var mıdır?
Ortodontik tedavide yaş sınırlaması yoktur. Erken yaşta başlatılan tedavi (7-10 yaş) başlanılması tedavi süresini kısaltır. Çene ve iskeletsel problemlerde 12 yaş öncesi en uygun zamandır.
- Tedavi seansları ne sıklıktadır?
Tedaviye başlanıldığında 4-6 hafta arasında kontrol randevusuna gidilmelidir. Kontrol randevularının takip edilmesi tedavinin ilerlemesi açısından büyük önem taşımaktadır.
- Ortodontik tedavide ne gibi alternatifleri vardır?
Ortodontik tedavisinde braket diye adlandırdığımız teller kullanılır. Teknolojinin ilerlemesi ile dişlerin arka tarafına sabitlenen braketler, şeffaf plaklar ve porselen braketler gibi estetik çözümler sunulmaktadır.
- Çapraşık dişler tedavi olmadığında ne gibi sorunlar görülebilir?
Dişlerin sıralı ve düzgün dizilmemesi, diş temizliğinin zor olmasına yol açar. Bu durumlarda dişlerde çürük oluşumu daha yüksektir. Dişeti problemleri çürük ile beraber daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Bunun sonunda dişin sallanmasına ve kaybedilmesine kadar varabilir. Bunun yanı sıra uzun vadede iyi bir ağız ve diş salığı için ve estetik, sağlıklı ve mutlu bir gülümseme için Ortodontik tedavi yapılmalıdır.
- Ortodontik tedavi süresinde diş bakımı nasıl olmalıdır?
Ortodontik tedavi süresince ortodonti diş fırçası ile dişler 3 kez fırçalanması gerekmektedir. Braketler için arayüz fırçası kullanılmalı ve ağız gargarası ihmal edilmemelidir.
- Ortodontik tedavide braketler düşmemesi için ne yapılmalı?
Genellikle sert, gevrek, yapışkan, şekerli ve asitli gıdalardan uzak durulması tavsiye edilmektedir. Patlamış mısır veya cips gibi gevrek gıdalar ortodontik apareyleri kırarak tedavi süresinin uzamasına sebep olabilir. Sakız veya karamel gibi yapışkan gıdalar braketlere kolaylıkla yapışabileceğinden diş çürüğüne sebep olabilir. Dişlerimizin braketler çıkarıldıktan sonra sağlıklı ve güçlü olması için şekerli ve asitli gıdalardan da uzak durmak gerekmektedir.
- Diş telleri çıkarılırken dişlere zarar verir mi?
Braketlerin diş yüzeyine yapışmasını sağlayan yapıştırıcı kolaylıkla ayrılı ve teller çıktıktan sonra diş yüzeyleri temizlenir ve son olarak cila işlemi yapılır. Kullanılan yapıştırıcı ve yapılan işlemlerden dolayı dişinizi koruyucu mine tabakası herhangi bir zarar görmez.
- Telsiz tedavi mümkünmüdür?
Aligner ile telsiz tedavi mümkündür. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Site içerisinde bulunan içerikler tamamen bilgilendirmek içindir.
Bu bilgilendirmeler kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez!